10 σημαντικά στατιστικά για το Ιατρικό Marketing

Τεράστια είναι πλέον η σημασία του διαδικτύου και του digital marketing και στον ιατρικό τομέα, καθώς οι δυνητικοί ασθενείς αναζητούν ολοένα και περισσότερο ιατρικές πληροφορίες στο internet, κι αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά για το Ιατρικό Marketing.

Δεδομένου ότι ο κλάδος της Ιατρικής περίθαλψης επιδιώκει συνεχώς την επόμενη τεχνολογική πρόοδο, είτε πρόκειται για μια καινοτόμα ή βελτιωμένη θεραπεία ή ένα πρωτοποριακό ιατρικό μηχάνημα είτε για τη συνεχή εκπαίδευση σε νέες εξελίξεις που αφορούν τις ειδικότητες των ιατρών,  ένας Ιατρός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει την τεχνολογία σε ό,τι αφορά την επικοινωνία του με το κοινό του.

Υπολογίζεται πως μέχρι το 2022 επαγγέλματα σχετικά με τον τομέα της Υγείας πρόκειται να ξοδέψουν σε on line καμπάνιες 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποια είναι όμως τα 10 σημαντικά στατιστικά για το Ιατρικό Digital Marketing που καθιστούν την παρουσία σας στο διαδίκτυο απαραίτητη και θα σας θέσουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, φέρνοντας περισσότερους ασθενείς στο ιατρείο σας;

  1. 73% ψάχνει στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με την ασθένειά του και τους πιθανούς τρόπους θεραπείας
  2. 1 στους 20 χρήστες της Google αναζητεί ιατρικές πληροφορίες. Ποσοστό που μεταφράζεται σε 35 εκατομμύρια αναζητήσεις σχετικές με ιατρικά θέματα καθημερινά
  3. 61% των ασθενών επισκέπτεται τουλάχιστον δύο παρόμοια μεταξύ τους website γιατρών ή κλινικών για να συγκρίνει πληροφορίες πριν κλείσει το ραντεβού του
  4. 83% των ασθενών -αφού έχει πρώτα ενημερωθεί από κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο για ένα γιατρό η μια κλινική- η πρώτη του κίνηση είναι να αναζητήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο πριν κλείσει το ραντεβού του.
  5. 41% των ασθενών υποστηρίζει πως όταν δει ένα ενδιαφέρον ιατρικό περιεχόμενο στα social media, έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να επηρεάσει θετικά την απόφασή του για να κλείσει ραντεβού
  6. 44% των ασθενών που χρησιμοποίει το κινητό του για να αναζητήσει ιατρικές υπηρεσίες και κλινικές κλείνει αμέσως το ραντεβού του
  7. 43% των ασθενών που αναζητά ιατρικές πληροφορίες ξεκινά την αναζήτησή του μέσω κάποιας μηχανής αναζήτησης
  8. 84% των ασθενών εμπιστεύεται τις on line κριτικές άλλων ασθενών σχετικά με τον ιατρό ή την ιατρική υπηρεσία
  9. 40% των ασθενών εμπιστεύεται τις πληροφορίες που θα δει σε κάποιο social network σχετικά με μια χρόνια πάθηση ή με τρόπους θεραπείας και προληπτικής άσκησης ή διατροφής
  10. 46% των ιατρικών brands που έχουν ήδη παρουσία στο διαδίκτυο επιβεβαιώνουν πως με αυτόν τον τρόπο έχουν καταφέρει να αυξήσουν την εμπιστοσύνη των υφιστάμενων πελατών τους αλλά και να κερδίσουν αυτή των δυνητικών και νέων πελατών τους.

Η σπουδαιότητα της τεχνολογίας 

Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, η υγειονομική περίθαλψη εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο και ευρύ κοινό. Ειδικά λοιπόν στον τομέα της Υγείας οι σημερινοί καταναλωτές-ασθενείς δίνουν πλέον πολύ μεγάλη έμφαση στη σπουδαιότητα και χρησιμότητα της τεχνολογίας και του διαδικτύου στην καθημερινότητά τους.

Από ένα application Υγείας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιούν κατά τις καθημερινές τους δραστηριότητες (π.χ μέτρηση βημάτων, μέτρηση καρδιακών παλμών και κάψιμο θερμίδων στο τρέξιμο ή στο γυμναστήριο κ.α) μέχρι και την αναζήτηση ιατρείων, κλινικών και ιατρικών πληροφοριών στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, είναι πλέον τεράστια τα ποσοστά των ασθενών που βασίζονται και εμπιστεύονται τις πληροφορίες που βρίσκουν online.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πάροχος Υγείας και η Ιατρική του υπηρεσία είναι σημαντικό να παραμείνουν εντός των εξελίξεων που επιβάλει η ψηφιακή γενιά, θέτοντας εαυτούς στην κορυφή του Digital Marketing και διατηρώντας την υπηρεσία τους στην πρώτη γραμμή της αλλαγής, ακόμη και στο διαδίκτυο.

Σε έναν Digital κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται η Health Marketing αλλάζει το πρόσωπο της Ιατρικής σας υπηρεσίας, βοηθώντας σας να παραμείνετε στην κορυφή των τελευταίων τάσεων και τεχνολογιών που επιβάλει η ψηφιακή εποχή. Σκοπός μας είναι να σας προσφέρουμε μια κορυφαία στρατηγική Digital Marketing που νa ανταποκρίνεται στους μοναδικούς στόχους της ιατρικής σας υπηρεσίας.