Video Marketing – Ένα διαδραστικό και δυνατό εργαλείο επικοινωνίας

Ένα βίντεο ενός λεπτού αξίζει όσο 1.800.000 λέξεις. Έχοντας αυτό το στατιστικό ως σύμμαχο τα τελευταία χρόνια, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ υγείας έχουν “αγκαλιάσει” το video -και κατ’ επέκταση και το Video Marketing- ως ένα συναρπαστικό, διαδραστικό και δυνατό εργαλείο επικοινωνίας. Oι κλινικές, οι ιδιώτες γιατροί αλλά και τα επαγγέλματα στον ευρύτερο τομέα της Υγείας έχουν πλέον ενσωματώσει το Video Marketing στη συνολική στρατηγική της On Line επικοινωνίας τους με μεγάλη επιτυχία αλλά και άμεσα αποτελέσματα.

Το Video Marketing σε αριθμούς

  1. Μέχρι το 2019 το Video Traffic θα αντιπροσωπεύει το 80% της συνολικής κίνησης στο διαδίκτυο παγκοσμίως
  2. Στο Facebook γίνονται συνολικά 8 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο ημερησίως
  3. Το You Tube αναφέρει πως η προβολή βίντεο μέσω κινητής συσκευής αυξάνεται κατά 100% κάθε χρόνο
  4. 55% είναι το ποσοστό των ανθρώπων που παρακολουθούν κάποιο online βίντεο ημερησίως
  5. 92% των χρηστών μοιράζονται τα video που τους αρέσουν σε κάποιο από τα Social Media που διαθέτουν
  6. 90% των χρηστών δηλώνει πως τα προϊόντικα video αποτελούν θετικό παράγοντα στην απόφαση τους για αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας ενώ 64% δηλώνει πώς όντως αγόρασαν το προϊόν/υπηρεσία online
  7. Τα video έχουν 1200% περισσότερα Shares απ’ότι ένα post με κείμενο ή εικόνα
  8. Τα Video Posts στο Facebook έχουν κατά 135% περισσότερη οργανική απήχηση απ’ότι ένα post με εικόνα
  9. Ένα landing page έχει 80% μεγαλύτερο conversion rate (ποσοστό μετατροπών) όταν περιλαμβάνει ένα video στο περιεχόμενο του
  10. 80% των χρηστών δηλώνει πως θυμάται πιο εύκολα μια on line διαφήμιση που περιέχει video παρά εικόνα

To Video Marketing ως μέρος της στρατηγικής Digital Marketing ενός παρόχου Υγείας

Και τώρα που ξέρετε πόσο αποτελεσματικό είναι το Video θα αναρωτιέστε με ποιους τρόπους ένας πάρχος Υγείας θα μπορέσει να το ενσωματώσει στη συνολική στρατηγική της Digital επικοινωνίας του.

Το Video Marketing χρησιμοποιείται τώρα σε όλες τις βιομηχανίες και η υγειονομική περίθαλψη δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς δίνει την ευκαιρία σε κάθε πάροχο Υγείας να συνδεθεί με τους ασθενείς (loyalty & authority), να τους εκπαιδεύσει για το πώς να ζήσουν μια πιο υγιεινή ζωή (αwarness) αλλά και τον βοηθάει ώστε να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο να επιλέξουν τη συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία (conversions)

Ποια είναι όμως τα πιο σημαντικά είδη Video και ποια τα οφέλη τους για το Ιατρικό Digital Marketing;

Brand Video
Τo Brand Video είναι ένας τρόπος προσέγγισης των πιθανών ασθενών. “Ξεναγούν” τους ασθενείς στην κλινική, το ιατρείο κλπ ενώ ταυτόχρονα τους ενημερώνουν για το ποιες υπηρεσίες προσφέρονται. Στόχος είναι να ενημερώσει μέσα σε λίγα λεπτά τους πελάτες και να διασφαλίσει πως πρόκειται να αποκτήσουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν τελικά στο να επιλέξουν το συγκεκριμένο πάροχο Υγείας για το πρόβλημα Υγείας που τους απασχολεί.

Tαυτόχρονα αυτά τα video έχουν στόχο την ενημέρωση των δυνητικών ασθενών σας σχετικά με την ιστορία, τις βασικές αξίες αλλά και τι είναι αυτό που διαφοροποιεί και ξεχωρίζει την ιατρική σας υπηρεσία.

Expert Interviews
Οι mini συνεντεύξεις των μελών της έμπειρης ιατρικής σας ομάδας, του εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και του ίδιου του ιδιώτη ιατρού είναι ένας μοναδικός τρόπος ώστε να έρθετε πιο κοντά στους δυνητικούς ασθενείς σας και να χτίσετε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης καθιστώντας το brand αξιόπιστο. Σκεφτείτε το σα να τους έχετε απέναντι σας στο ιατρείο. Ποιες θα ήταν οι ερωτήσεις που θα σας έκαναν σχετικά με την πάθηση τους;

Βρείτε λοιπόν όλα εκείνα τα θέματα – σχετικά με την δική σας ειδικότητα – που απασχολούν τους ασθενείς σας και δώστε τους όλες τις απαντήσεις μέσα από ένα Expert Interviews Video.

Educational Videos
Τα εκπαιδευτικά video μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διδάξουν στους ασθενείς σας κάτι νέο ή να τους μεταφέρουν τις βασικές γνώσεις σχετικά με την πάθηση τους ή τα γενικότερα θέματα υγείας που τους απασχολούν. π.χ Μια Μαιευτική Κλινική μπορεί να δημιουργήσει ένα video για τις νέες μητέρες σχετικά με συμβουλές για το θηλασμό ή τους τρόπους με τους όποιους μπορούν να κάνουν μπάνιο στο μωρό τους.

Explainer Video
Αυτός ο τύπος video χρησιμοποιείται για να βοηθήσει το κοινό σας να καταλάβει καλύτερα γιατί χρειάζεται την υπηρεσία σας. π.χ  Ένας ορθοπεδικός που εξηγεί τι είναι η Αρθροσκοπική & Επανορθωτική Χειρουργική και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση

Patient testimonials
Πραγματικές εμπειρίες από πραγματικούς ασθενείς ή νοσηλευόμενους
. Με απλά λόγια, αυτός είναι ο τυπικός ορισμός μιας μαρτυρίας (testimonial). Στον τομέα της Υγείας, τα video με ασθενείς που μοιράζονται την εμπειρία τους μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με έρευνες το 84% των ασθενών εμπιστεύεται τις on line κριτικές άλλων ασθενών σχετικά με έναν ιατρό ή μια ιατρική υπηρεσία. Για πολλούς μια online μαρτυρία ή θετική κριτική ισοδυναμεί με μια σύσταση από κάποιο συγγενή ή φίλο.

Οι μαρτυρίες ασθενών λοιπόν – και ειδικά σε video  – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τα θετικά αποτελέσματα τις ιατρικής σας υπηρεσίας και να χτίσετε μια πρώτη σχέση εμπιστοσύνης με τους δυνητικούς ασθενείς σας.

Infographic Videos
Μια εικόνα αξίζει 1000 λέξεις. Τα infographic είναι ένας ενδιαφέρον και ευχάριστος τρόπος για να παρουσιάσετε πληροφορίες ως visual content. Στόχος του Video infographic είναι να οπτικοποιήσει – με κίνηση – διάφορα δεδομένα, να παρουσιάσει πολλές πληροφορίες συγκεντρωμένες, να εξηγήσει με εύκολο και διαδραστικό τρόπο δύσκολες έννοιες καθώς επίσης και να εκπαιδεύσει τους χρήστες πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα.

Στον ιατρικό τομέα τέτοια video μπορούν να περιλαμβάνουν στατιστικά και αριθμούς για κάποια νόσο ή πάθηση ή συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Τέλος υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως το 90% των πληροφοριών που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι οπτικού τύπου και μπορεί να τις επεξεργαστεί 60.000 φορές πιο γρήγορα απ’ ότι τα κείμενα.

Στη Health Marketing διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να σας καθοδηγήσουμε στη δημιουργία αλλά και στην υλοποίηση ενός ελκυστικού video που θα παρουσιάζει με επαγγελματικό τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία της Ιατρικής σας υπηρεσίας.