Γιατί να επενδύσετε στο ιατρικό native content;

To ιατρικό native content εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε όλο και πιο δημοφιλές εργαλείο του μάρκετινγκ για τους παρόχους υγείας και όχι μόνο, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την παραδοσιακή on line διαφήμιση των ιατρικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για πληρωμένο περιεχόμενο που αναρτάται σε έναν ιστότοπο και ακολουθεί τη μορφή και τη λειτουργικότητά του. Δεν δίνει έτσι την αίσθηση της διαφήμισης, που συχνά ενοχλεί τον αναγνώστη, ενώ τον ενημερώνει και παράλληλα πετυχαίνει μεγαλύτερο engagement.

Το ιατρικό native περιεχόμενο, που είναι συνήθως άρθρα, συνεντεύξεις, αλλά και ένα βίντεο ή ένα infographic που αφορά μια ασθένεια, μια θεραπεία, νέους χειρουργικές μεθόδους ή ο,τιδήποτε μπορεί να συνδέσει τον πάροχο υγείας με το κοινό, είναι δομημένο έτσι ώστε να φαίνεται ως ύλη του site που το φιλοξενεί με κριτήρια να συμβαδίζει με τη φιλοσοφία του και να προσαρμόζεται στις ανάγκες των αναγνωστών του.

Μάλιστα, τα πιο επιτυχημένα  κομμάτια του native content δεν θυμίζουν καθόλου πληρωμένο περιεχόμενο. Συχνά δε ο χρήστης δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στο καθημερινό περιεχόμενο ενός site και το native content. Εξυπηρετείται έτσι η ανάγκη του κόσμου να ενημερωθεί για μια υπηρεσία ή ένα προϊόν χωρίς να αισθάνεται ότι βλέπει μια διαφήμιση. Άλλωστε, οι χρήστες δείχνουν όλο και λιγότερη εμπιστοσύνη στις παραδοσιακές διαφημίσεις, ενώ αντιπαθούν όσες εισβάλλουν αδιάκριτα και επιθετικά στον ζωτικό τους χώρο.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ιατρικού native content;

Γιατί όμως να επιλέξει ένας πάροχος υγείας να επενδύσει οργανωμένα και συστηματικά στο native content; Οι λόγοι είναι απλοί.

 -Είναι αποτελεσματικό. Οι native ads έχουν κατά 53%  περισσότερα views από τις display ads (banners σε ιστοσελίδες) και αυξάνουν κατά 18% την πρόθεση αγοράς του προϊόντος ή προμήθειας της υπηρεσίας. Το native content προσφέρει 40 φορές μεγαλύτερο CTR (Click Through Rate) σε σχέση με τα παραδοσιακά display ads, ενώ 7 στους 10 χρήστες προτιμούν να ενημερώνονται για υπηρεσίες και προϊόντα περισσότερο μέσω περιεχομένου παρά της παραδοσιακής διαφήμισης. Μάλιστα περισσότεροι από 500.000.000 διαδικτυακοί χρήστες χρησιμοποιούν AdBlockers, κάτι που οι native ads  παρακάμπτουν, αφού δεν μπλοκάρονται από λογισμικά μπλοκαρίσματος διαφημίσεων.

Περίπου 40% περισσότερο χρόνο αφιερώνουν οι χρήστες για να διαβάσουν τα άρθρα του native content, κυρίως όταν αυτά περιέχουν infographics και videos, ενώ και το κόστος ανά κλικ είναι χαμηλότερο από τις πιο παραδοσιακές on line διαφημίσεις.

-Είναι engaging. Το native content είναι αντίδοτο στην κούραση και την ενόχληση των χρηστών από τις διαδικτυακές διαφημίσεις που τους κάνουν να μην δίνουν και τόση προσοχή. Μετά την τόσο μεγάλη έκθεσή τους στις παραδοσιακές διαφημίσεις οι χρήστες τις προσπερνούν και δεν τις διατηρούν ως πληροφορία. Με δεδομένο ότι το native content επενδύει στο περιεχόμενο, καταφέρνει πιο αποτελεσματικά να κρατά την προσοχή των χρηστών στη σελίδα.

 -Είναι καλοδεχούμενο. Μελέτες έχουν δείξει πως οι χρήστες-καταναλωτές δεν ενοχλούνται με αυτόν τον τρόπο προσέγγισης, παρόλο που μπορεί να γνωρίζουν ότι αυτό που διαβάζουν είναι πληρωμένο. Κάποιες φορές μάλιστα αναζητούν και οι ίδιοι native content για σχετική πληροφόρηση. Επίσης, στατιστικές δείχνουν πως οι καταναλωτές εμπιστεύονται περισσότερο το native content από την παραδοσιακή διαφήμιση για την εγκυρότητα και την ακρίβεια της πληροφορίας του.

-Το native content είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος προσέλκυσης μεγαλύτερου κοινού, βάζοντάς το στο παιχνίδι με τρόπους που η παραδοσιακή διαφήμιση δεν μπορεί. Με την αξιοποίησή του ένας πάροχος υγείας βρίσκει νέους δρόμους, για να προωθήσει τις υπηρεσίες του ανάμεσα σε κοινά που δεν είχε προσεγγίσει νωρίτερα.

Γι΄αυτό, αν θέλετε να ενημερώσετε το κοινό σας ή να πλησιάσετε νέα και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε κέρδος για την επιχείρησή σας, ήρθε ο καιρός να επενδύσετε στο ιατρικό native content και να το αξιοποιήσετε. Εντάξτε το στη marketing στρατηγική σας και δεν θα χάσετε.

Στη Health Marketing εξειδικευόμαστε στην παραγωγή και προώθηση Native Content σε ειδησεογραφικά portals, ενώ διαθέτουμε πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών που αποτελείται από τους πιο αναγνωρισμένους εκδότες σε όλη την Ελλάδα.