9 tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Έχετε δημιουργήσει μια όμορφη ιστοσελίδα με όλες τις πληροφορίες για την επιχείρησή σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Η επισκεψιμότητά της όμως δεν είναι ανάλογη ούτε των φιλοδοξιών ούτε των προσδοκιών σας. Τι κάνετε λάθος; Τι μπορείτε να αλλάξετε, ώστε να γίνει ορατή από περισσότερους χρήστες; Με ποιους τρόπους μπορείτε να ενισχύσετε την επισκεψιμότητά της και να μοιραστείτε με μεγαλύτερο κοινό αυτό που έχετε να προσφέρετε, ώστε σε επόμενο βήμα να πετύχετε και την αύξηση των πωλήσεών σας;

Πώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και έτσι να μεγιστοποιήσετε την επιδραστικότητά της:

  1. Διερευνήστε από πού προέρχεται η τρέχουσα επισκεψιμότητά σας, από τα social media, άλλα sites ή άλλες μιντιακές πλατφόρμες; Υπάρχει μια σειρά μετρήσεων στο Google Analytics για να καταλάβετε καλύτερα το κοινό σας, την επισκεψιμότητά στο site και το πώς οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό του. Με τον τρόπο αυτό θα προσαρμόσετε τη στρατηγική σας, ώστε να βελτιστοποιήσετε την επισκεψιμότητά σου.
  2. Μάθετε πόσο καλά συνδέεται το site σας με σημαντικά keywords.Αν βλέπετε πως οι ανταγωνιστές σας έχουν καλύτερη κατάταξη στην αναζήτηση στο Google ή ότι το ποσοστό της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας που προέρχεται από χορηγούμενη αναζήτηση είναι υψηλότερο της οργανικής, πρέπει να αναθεωρήσετε τη στρατηγική σας για το SEO και να επενδύσετε περισσότερο σε αυτό.
  3. Δείτε ποια keywords δημιουργούν τη μεγαλύτερη προοπτική για την αύξηση της κίνησης στην ιστοσελίδα σας. Η ανάλυση των keywords είναι πολύ σημαντική για τη στρατηγική του SEO. Το Google πρέπει να κατανοήσει το περιεχόμενό σας και να το βρει πολύ σχετικό με την αναζήτηση του χρήστη, ώστε να το κατατάξει ψηλά στις σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες σελίδες, οπότε για να τοποθετηθείτε στην πρώτη, απαιτείται δουλειά. Τσεκάρετε τον ανταγωνισμό και δείτε τα δικά του keywords. Έτσι θα καταλάβετε τι κάνουν καλύτερα και θα μπορέσετε να δείτε και πού εσείς χωλαίνετε.
  4. Καταλάβετε τις ευκαιρίες που προσφέρει η Google. Η Google διαθέτει το 83% της παγκόσμιας αγοράς αναζήτησης και αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αν το site σας δεν εντοπίζεται εύκολα στη Google, τότε χάνετε σημαντική κίνηση, άρα και πωλήσεις. Στη Google αρέσουν η ποιότητα, το μοναδικό περιεχόμενο που είναι χρήσιμο για τους χρήστες της, γι’ αυτό και το περιεχόμενό σας και η χρήση των keywords είναι καταλυτικής σημασίας. Με πάνω από 100 παραμέτρους να σχετίζονται με την κατάταξη των σελίδων, είναι πολύ σημαντικό να πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να συμμορφωθείτε με τις καλύτερες πρακτικές της Google και να αποκτήσετε ορατότητα.
  5. Επενδύστε στις διαφημιστικές καμπάνιες τόσο στη Google όσο και στα social media. Έτσι θα πετύχετε μεγαλύτερη ορατότητα της σελίδας και του brand σας και περισσότερη επισκεψιμότητα μέσω διαφημίσεων. Για παράδειγμα, η Google δείχνει διαφημίσεις στην κορυφή των σελίδων αποτελεσμάτων αναζήτησης και στα maps listings. Φροντίστε μόνο οι πληρωμένες καμπάνιες να συμπληρώνουν τις οργανικές, ώστε να αξιοποιείτε στο μέγιστο και τις δύο για την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.
  6. Βελτιώστε το Local SEO. Αν απευθύνεστε σε τοπικό κοινό, θα πρέπει να επενδύσετε στο τοπικό SEO, ώστε να γίνετε ορατοί σε όσους χρήστες ψάχνουν τοπικά. Στα κινητά η Google αναζητά τη GPS θέση των χρηστών και την τοποθεσία της επιχείρησής σας μαζί με τη σχετικότητα του περιεχομένου σας και την αναζήτηση του χρήστη, ώστε να δείξει αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα δείξουν πού βρίσκεται η επιχείρησή σας στο Google map και θα παράσχουν στον χρήστη πληροφορίες όπως τον τηλεφωνικό σας αριθμό, τη διεύθυνση, την ιστοσελίδα, το ωράριο, κριτικές και άλλα. Όλα αυτά είναι το Google My Business listing. Βελτιστοποιώντας και αναρτώντας τακτικά πληροφορίες στο Google My Business listing θα τοποθετήσετε την επιχείρησή σου στον χάρτη και θα βοηθήσετε στο να κατευθυνθεί κίνηση στο site σας.
  7. Φροντίστε το design, την αισθητική, αλλά και την προσαρμογή της ιστοσελίδας σας σε κάθε οθόνη. Όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους για να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα. Οπότε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα πρέπει να είναι το ίδιο αισθητικά όμορφη στην οθόνη ενός κινητού με την οθόνη ενός υπολογιστή, ώστε να βελτιστοποιεί την ικανοποίηση του χρήστη.
  8. Δημιουργήστε blog στην ιστοσελίδα σας. Γράψτε άρθρα που αφορούν το κοινό σας, γιατί το περιεχόμενο αυτό είναι πολύ σημαντικό στο digital marketing. Συχνά οι blog σελίδες έχουν περισσότερα views από οποιαδήποτε άλλη. Διατηρώντας ένα τακτικό blog θα καταφέρετε να προσελκύσετε περισσότερη κίνηση, εμπλέκοντας ενεργότερα τον χρήστη στην ιστοσελίδα σας, δίνοντάς του απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχει, ενώ παράλληλα θα ενισχύσετε την αξιοπιστία σας.
  9. Επενδύστε σε Content Marketing στρατηγικές, όπως είναι το Native Content. Η παρουσία ενός brand με πληρωμένο περιεχόμενο σε μεγάλα ειδησεογραφικά site ενισχύει την αναγνωρισιμότητά του και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των οργανικών αναζητήσεων στην ιστοσελίδα του. Εντοπίστε ποιοι είναι οι «εκδότες» που είναι πιο κοντά στο brand σας και προβάλλετε μέσω αυτών ποιοτικό και αξιόλογο περιεχόμενο, ώστε να κάνετε τους δυνητικούς σας πελάτες να ενδιαφερθούν για εσάς και να σας αναζητήσουν στο διαδίκτυο για να μάθουν περισσότερα.